Bennie ZijlEigenaar & salestrainer SalesPeak

Expertise
  • High Impact Retail Sales
  • Sales- en gesprekstrategieën
  • Training en coaching salesteams en managers
  • Interim salesmanagement 
  • Train de salestrainer programma’s

Mijn naam is Bennie Zijl (1983), de oprichter en eigenaar van SalesPeak. Wat mij drijft? Ik geef mensen graag oprechte aandacht en stimuleer ze om zichzelf te ontwikkelen en hun eigen pad te volgen zodat ze gaan stralen en ze zichzelf gaan erkennen en waarderen.

In mijn loopbaan als verkoper, incompany verkooptrainer en salesmanager heb ik ontdekt dat verkopen vaak niet als een vak wordt gezien. Niet door de verkopers zelf en niet door hun omgeving. Een ondergeschoven vak. We hebben allemaal wel eens de uitspraak gehoord: ¨Ach je hebt nu eenmaal een vlotte babbel dus ik snap wel dat je verkoper bent geworden.¨ Verkopen heeft niets met een vlotte babbel te maken. Het is een moeilijk en psychologisch vak dat meer gewaardeerd zou moeten worden. We willen mensen opleiden tot vakbekwame verkopers die meer erkenning en waardering moeten krijgen.

Om verkopen tot een vak te maken train en coach ik individuele verkopers, salesteams, -trainers en -managers. Hierbij heb ik in de eerste plaats aandacht voor de mensen. Daarnaast ook voor de werkomgeving, de systemen en voor de wijze waarop ze aangestuurd worden.

In mijn trainingen trek ik regelmatig parallellen met mijn grote liefde; de bergen. Het behalen van je zakelijke of persoonlijke doelen is te vergelijken met het beklimmen van een bergtop. Of het nu om een klein of groot doel gaat; op grote hoogte gelden anderen wetten dan op zeeniveau. Je voorbereiding is essentieel, je materiaal moet compleet zijn en daar moet je blind op kunnen vertrouwen. Je moet de kennis en vaardigheden hebben om met verschillende omstandigheden om te gaan. Mentaal moet je sterk genoeg zijn om door te zetten op momenten dat het tegenzit.

“SalesPeak en in het bijzonder Bennie Zijl; wat een professional. Een trainer die zonder de menselijkheid uit het oog te verliezen, de collega’s op het niveau weet te krijgen waar ze succesvoller zijn en met meer plezier de werkzaamheden uitvoeren. Een trainer zoals hij kom je zelden tegen. Dankzij SalesPeak zijn mijn collega’s succesvoller, enthousiaster, en hebben ze meer plezier in het adviseren van onze klanten. Kortom, een ervaring die ik elke commerciële organisatie aanbeveel.”

Ohannes Malihas – Commercieel directeur en mede-eigenaar Kees Smit Tuinmeubelen

Klanten geven mij vaak terug dat ik als strategisch gesprekspartner scherpe vragen weet te stellen. Hierdoor kom je zelf tot inzichten waar je verder mee komt.

Wat ik terug krijg vanuit de groepen die ik train is dat ik een lastig vak als verkopen terug weet te brengen tot een heldere methodiek en een aantal concrete gesprekstechnieken. Daardoor kunnen ze de methodiek makkelijk toepassen.